Gerucht: Focus RS krijgt minstens 320 pk

Ford Focus RS 2015
Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe Focus RS een 2.3-liter viercilinder turbomotor.

Hoewel de nieuwe Focus ST nog niet verkocht wordt, kunnen we al even vooruitblikken op de nieuwe Focus RS. Echt officieel is deze nog niet, maar gezien het enorme succes van de laatste generatie RS zien we geen enkele reden om zijn komst tegen te houden. En de ingenieurs van Team RS schijnen al volledig te weten wat ze willen. Zoals we eerder al zeiden, zou hij er weliswaar komen met enige toegevingen. De brute 2.5-liter vijfcilinder is namelijk dood en begraven.

Om het verbruik te drukken, zou de krachtbron vervangen worden door een 2.3-liter grote viercilinder turbomotor. Iets groter dus dan de 2.0-liter EcoBoost uit de Focus ST. En het vermogen? Dat moet minstens 320 pk bedragen, 15 pk meer dan zijn voorganger. Naar Ford’s gewoonte zou deze brute kracht nog steeds overgebracht worden op enkel de vooras, gezien een vierwielaandrijving volgens de ingenieurs te veel extra gewicht en een te grote meerkost met zich meebrengt. Een vernieuwde RevoKnuckle ophanging moet de voortrein onder controle houden. Hoe dan ook, we zullen nog even geduld mogen hebben. De RS wordt pas verwacht in 2014 of 2015. (Via:Top Gear)

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS

Ford Focus RS

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Focus RS krijgt minstens 320 pk"

  1. Wolf 16-02-2012 om 20:14

    Was wel een bruut beest.Beetje ordinair maar ja dat is een M3 of AMG ook….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...