Ferrari heeft facelift voor California klaar

Ferrari California 2012 Update
Ferrari heeft een update voor de California klaar, de nieuwe versie is krachtiger en lichter.

Ferrari voorziet voor de update van de California een nieuw uitlaatsysteem en een aangepast motor management, hierdoor stijgt het vermogen van de 4.3-liter V8 met 30 pk tot 490 pk. Het maximale koppel bedraagt 505 Nm en wordt bij 5.000 toeren per minuut bereikt. Daarnaast is de nieuwe California 30 kilogram lichter dan zijn voorganger, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden voorbij is, één tiende sneller dan voorheen.

Ferrari introduceert daarnaast een optioneel “Handling Speciale” pakket, het bundelt allerlei sportieve updates aan de sturing, de demping en de vering. Het HS pakket zou van de relatief rustige California een meer prestatiegericht model moeten maken. Maar de nieuwe California is sowieso al een stuk strakker dan voorheen, dankzij aangepaste software voor de magnetische vering zou de ophanging nu 50% sneller reageren op oneffenheden op de weg. Ook de sturing werd aangepakt, die zou nu 10% sneller reageren terwijl de stijvere vering helpt om het koetswerk 15% stabieler te maken. Ferrari zal de update van de California begin maart op het autosalon van Genève voorstellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...