Nieuwe Volkswagen Golf wordt radicaal anders


Volkswagen zal tegen september dit jaar de nieuwe Golf voorstellen, de zevende generatie wordt slanker, veiliger en economischer.

Op het autosalon van Parijs, eind september, is het vermoedelijk zover. Dan zal Volkswagen de Golf 7 op het publiek loslaten. De nieuwe generatie krijgt alvast een wijder gamma motoren dan zijn voorganger, zo is er niet alleen plaats voor allerlei kleine motoren (1.2 TSI, 1.6 TDI) maar ook voor een nieuwe plug-in hybride met 245 pk. Verder komt ook een nieuwe GTD versie, die zou dankzij twee turbo’s voortaan over 220 pk beschikken, een flinke schep meer dan de 170 pk waar hij nu over beschikt. Verder krijgt de meest krachtige 1.4 turbobenzine cilinder-uitschakeling, waardoor hij uitermate zuinig zal zijn. De krachtigere benzinemotoren krijgen 1.8 of 2-liter slagruimte mee. De nieuwe Golf GTI krijgt vermoedelijk een 2-liter benzine met 260 pk onder de motorkap. Op technisch vlak krijgt de GTI een nieuw VAQ elektronisch differentieel, daarmee zal de GTI volgens Volkswagen 8 seconden sneller rond de Nürburgring zijn ten opzichte van een conventioneel differentieel.

Het platform van de Golf werd vorige week reeds onthuld, het MQB-platform zal voor een hele reeks modellen als basis dienen, en is dus erg moduleerbaar. Vierwielaandrijving wordt nog steeds een mogelijkheid, alsook een nieuwe versie van Volkswagen’s Dynamic Chassis Control. De Golf VII zou ook een lichtgewicht versie krijgen, waarbij intensief gebruik gemaakt zal worden van aluminium. Niet alle modellen zouden echter deze dure gewicht besparende legeringen krijgen, de hybride en GTI-versie lijken alvast de grote kanshebbers. Toch zal de nieuwe Golf ook in zijn standaard uitvoering lichter zijn, volgens Volkswagen zelfs even licht als de Golf IV uit 1990, maar dit nu wel gecombineerd met een hogere veiligheid. Ook enkele high-tech opties maken hun intrede in de Golf VII, met ondermeer een 8″ groot iPad-achtig dashboard, adaptieve cruise control, vermoeidheidsdetectie, 360° parkeersensoren en een automatisch parkeersysteem. (Via: AutoCar)

UPDATE: De Volkswagen Golf VII is officieel, lees er hier alles over!

Volkswagen-Golf-VII

Deel dit bericht:

4 reacties op "Nieuwe Volkswagen Golf wordt radicaal anders"

 1. Wolf 13-02-2012 om 21:28

  Dit wordt volgens mij zoals gewoonlijk evolutie ipv revolutie. Never change a winning team, toch? Elke keer weer een stap(je) vooruit.

 2. ixtreme 03-04-2012 om 10:07

  Weet iemand wanneer de nieuwe GTD/GTI uitkomt? 2013 ? 2014?! Prijs schommelde rond de 30.000EUR.
  Aantrekkelijk! Maar als ik deze specs nu lees, denk ik dat even ga wachten 😀

 3. ixtreme 03-04-2012 om 10:09

  De 30.000EUR sloeg uiteraard op de huidge GTI/GTD reeks met Xenon lichten, RNS 310…

  • PJS 03-04-2012 om 10:22

   We moeten natuurlijk eerst wachten op de nieuwe Golf alvorens we de planning van de GTD kunnen schatten. Vermoedelijk ongeveer 1 jaar na lancering van de reguliere modellen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...