Meer foto’s: Mazda Takeri Concept

Mazda Takeri Concept
De Mazda Takeri Concept beleeft in Genève zijn Europese première.

Al werd de Mazda Takeri Concept reeds voorgesteld in Tokio, hij zette nog geen voet op Europese bodem. Dat debuut is voorbehouden voor het autosalon van Genève en in aanloop daarvan toont Mazda ons een hele reeks nieuwe foto’s. Hoewel het voorlopig een concept betreft, zal de wagen vroeg of laat evolueren tot de nieuwe Mazda 6.

De Takeri Concept werd ontworpen volgens de KODO-principes, de nieuwste designrichting bij Mazda. Vloeiende lijnen langszij, scherpe koplampen en een stoere grille zullen hun weg vinden naar niet alleen een berline, maar ook een coupé, hatchback en break. De uiterst fijne spiegels met geïntegreerde camera zullen waarschijnlijk het productiestadium niet halen.

Onderhuids vinden we een heleboel SKYACTIV-technologieën die het milieu ten goede komen. Een daarvan is het i-ELOOP (Intelligent Energy Loop) regeneratief remsysteem. De Mazda Takeri krijgt een 2.2-liter SKYACTIV diesel met start/stop-systeem gekoppeld aan een zestraps automaat. Een uiterst geringe dorst (en waarschijnlijk grotere tank) moeten een autonomie tot 1.500 km mogelijk maken. Naast de Takeri Concept zien we in Genève eveneens een speciale editie van de MX5 en de CX-5.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Meer foto’s: Mazda Takeri Concept"

  1. PJS 13-02-2012 om 18:08

    Knappe Sedan.

  2. TDB 13-02-2012 om 19:29

    Mazda wordt veel te vaak onderschat in Europa! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...