Komt Alfa Romeo Giulietta vanaf 2013 ook als SW?

Alfa Romeo Giulietta SW
Alfa Romeo wil een SportWagon versie van de Giulietta klaar hebben tegen 2013.

Als de geruchten kloppen wil Alfa Romeo ook een Break-versie van de Giulietta lanceren in 2013, het model zou dan als Giulietta SportWagon door het leven gaan. Het zou voor het eerst sinds 1990 zijn, dat Alfa Romeo met een compacte break op de zou komen, toen ging de 33 Giardinetta uit productie. Het design van de Giulietta SW zou uiteraard voortbouwen op wat het merk met de Giulietta heeft uitgezet. Dankzij enkele impressiefoto’s kunnen we ons nu al een beeld vormen van wat komen zal, de Coupé-lijn blijft vermoedelijk aanwezig, maar de glaspartij knijpt pas later toe om ook het koffercompartiment het nodige licht te gunnen.

De Giulietta SW zal zijn techniek delen met de standaard Giulietta. Het motorgamma blijft identiek met langs benzinezijde allerlei MultiAir motoren of een 1.750 TBi met 235 pk. Dieselrijders kunnen kiezen tussen een 1.6 JTdm met 105 pk of een 2.0 JTDm met 140 of 170 pk. Optioneel kan voor een TCT-automaat met dubbele koppeling gekozen worden.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...