Volkswagen Golf GTI Cabrio is klaar voor Geneve

Volkswagen Golf GTI Cabrio
Volkswagen zal de Golf GTI Cabrio voorstellen op het autosalon van Genève.

Als de geruchten kloppen zal Volkswagen op het autosalon van Genève de Golf GTI Cabrio voorstellen, het model werd eerder al als conceptmodel onthuld op het Wörthersee tuning evenement in Oostenrijk vorig jaar. De Golf GTI Cabrio zou het uitzwaaimodel worden van de huidige generatie Golf, aangezien de Golf VII begin volgend jaar op de markt zal komen. Onder de motorkap komt een 2-liter TFSI met 210 pk en 280 Nm koppel, gekoppeld aan een manuele zesbak of DSG-automaat. Standaard zal de Golf GTI Cabrio op 17″ velgen staan, maar optioneel zullen ook 19″ velgen aangeboden worden. Daarnaast zal ook de Golf Cabrio GTI van het elektronisch XDS-sperdifferentieel van de Golf GTI gebruik maken.

Het GTI concept blijft verder uiteraard intact, met sportstoelen in retro-ruitmotief, een sportstuur en optioneel een versnellingspook in golfbal vorm. Of er ook een Golf R Cabrio komt is nog niet zeker, maar de plannen zouden wel al op tafel liggen. Als de Golf R Cabrio er komt krijgt die vierwielaandrijving en een 2-liter turbo met 270 pk onder de motorkap. (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...