Aston Martin stelt productieversie V12 Zagato voor

Aston Martin V12 Zagato
Aston Martin heeft de productieversie van de V12 Zagato officieel onthuld, de Zagato krijgt op 15 februari zijn première in Kuwait.

De Aston Martin V12 Zagato moet het absolute sluitstuk van het Vantage gamma worden, de unieke versie van de V12 Vantage viert het vijftig jarig bestaan van de legendarische DB4GT Zagato. Voor elk model trekt Aston Martin 2.000 manuren uit. De motorkap, het dak en de deuren werden uit aluminium vervaardigd, terwijl de bumpers, de deurlijsten en het kofferdeksel in koolstofvezel werden afgewerkt. Visueel verschilt vooral de spoiler en de afwerking van de grille met de conceptversie, maar in grote lijnen bleef Aston Martin trouw aan het concept van Zagato.

Binnenin vinden we een uniek interieur met handgestikt leder, accenten in koolstofvezel en pianolak en genoeg Zagato-logo’s her en der. Onder de motorkap vinden we een 6-liter V12 met 517 pk en 570 Nm koppel, gekoppeld aan een manuele zesbak. Daarmee sprint de 1.680 kg wegende V12 Zagato van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 305 km/u. De productie start in het derde kwartaal van dit jaar, in totaal zullen 150 stuks worden gebouwd. Kostprijs? 393.000 euro. Op = Op!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...