Range Rover Westminster Edition viert 10e verjaardag

Range Rover Westminster
Range Rover viert haar tiende verjaardag in 2012, tijd voor een klein feestje in de vorm van drie speciale edities.

De eerste speciale editie is de Range Rover Westminster Edition. Deze versie moet de luxe, kracht en off-road mogelijkheden van de Range Rover eens extra in de verf zetten. Aan de buitenkant valt dit model onder meer door een nieuwe grille en luchtinlaten op de flanken te onderscheiden. 20″ velgen met tien spaken en Westminster-badges maken het geheel nog net dat beetje exclusiever. Net zoals het speakersysteem met 19 boxen, goed voor 1.200 Watt.

Aan de binnenkant vinden we speciale dorpelverlichting, lak in de kleur Grand Black en een speciale afwerking van de pedalen. Die pedalen bedienen de nieuwe 4.4 liter grote V8 dieselmotor, die aan een boterzachte automatische achttraps versnellingsbak gekoppeld wordt. Goed voor 313 pk en 700 Nm!

Verder zijn er nog 2 speciale edities: de TDV8 Autobiography en de Supercharged Autobiography. De TDV8 beschikt – logischerwijze – over de zonet aangehaalde 4.4 liter V8, terwijl de Supercharged over een 5.0 liter V8-benzinemotor beschikt die maar liefst 510 paarden voorziet. Voldoende om aardig van je plaats weg te komen.

Op het Autobiography pakket krijg je onder meer 20″ velgen in de kleur Shadow Chrome, een speciale grille, speciale mistlampen en geïntegreerde uitlaatpijpen. Aan de binnenkant baad je in luxe, onder meer door het Seat Style Pack. Daardoor kunnen de achterzetels gekanteld worden en beschikken inzittenden over extra beenruimte.

Vanaf maart zullen deze overdreven luxueuze werkpaarden op de markt zijn. De Westminster gaat over de toonbank voor ongeveer €85.000, de TDV8 Autobiography zal een flink stuk meer kosten, zo’n €105.000, terwijl de Supercharged Autobiography enkele duizenden euro’s hoger zal uitkomen. We beginnen alvast te sparen!

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Range Rover TDV8.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...