Geen diesel voor Mercedes AMG

Mercedes C63 AMG

De grootste rivaal van AMG, de M-divisie van BMW, zal binnenkort ook dieselmotoren in haar sportwagens leggen. Bij Mercedes vinden ze dat een brug te ver.

Mercedes heeft geen enkele intentie om een dieselmotor in haar AMG-modellen te leggen. Een diesel zou namelijk teveel compromissen moeten sluiten voor de huidige line-up. Bij Mercedes AMG blijven ze dus trouw aan het aloude idee van krachtige benzinemotoren. Consequent, zoveel is zeker, maar of dat ook evenveel geld in het laatje zal brengen?

Ze laten bij Mercedes AMG trouwens ook weten dat de moderne benzinemotor (in het geval van AMG een 5.5 liter grote V8 met twee turbo’s) convergeert met dieselmotoren. Een tijdje geleden hebben ze naar dieselmotoren gekeken, maar vonden ze een benzinemotor beter op gebied van geluid, gewicht en gasrespons. Voorlopig dus geen diesels in je Mercedes AMG. (via AW)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...