Volkswagen overweegt nog steeds de BlueSport

Volkswagen BlueSport Concept
Hoewel veel mensen hem al dood waanden blijkt het Volkswagen BlueSport project intern nog erg levend. Komt Volkswagen met een concurrent voor de Subaru BRZ en Toyota GT 86?

Op het autosalon van Detroit werd in januari geroddeld dat het knappe BlueSport concept het productiestadium niet zou halen omdat de Amerikaanse dealers het project amper ondersteunden. Maar nu blijkt dat de roddels te veel voorliepen op de feiten, EVO sprak onlangs met Volkswagen ingenieur Uli Hackenberg, en kreeg te horen dat het BlueSport project nog steeds leeft binnen Volkswagen. Volgens Hackenberg is het enthousiasme bij de dealers eerder lauw omdat ze enkel achteruit kijken en niet vooruit, de dealers hebben namelijk geen referentie qua verkoopcijfers en vermoeden dat het niet het moment is om met een compacte Roadster op de markt te komen. Hackenberg heeft echter een andere mening, volgens hem zal de sportwagenmarkt drastisch veranderen, en is het gebrek aan een instap-model bij Volkswagen dé reden voor de lage vraag. Sinds men vanuit Japan met de Toyota GT 86 en Subaru BRZ wel volop de kaart trekt van de betaalbare sportwagen, lijkt alles bij Volkswagen in een stroomversnelling te komen.

Volgens Hackenberg zal de sterkere Dollar er voor zorgen dat Europese wagens competitiever geprijsd zullen kunnen worden in Amerika. De dealers worden er nu gevraagd om opnieuw hun verwachte verkoopcijfers voor de BlueSport door te geven, als de voorspelde vraag boven de 50.000 stuks per jaar komt zal Volkswagen het BlueSport project groen licht geven. Vermoedelijk zal de BlueSport dan binnen drie jaar op de markt komen met een prijskaartje tussen 30.000 en 35.000 euro. (Via: Evo)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...