Volkswagen e-Up! klaar voor lancering

Volkswagen e-Up Concept
De elektrische e-Up! is klaar voor lancering, als alles goed gaat zal hij binnen het jaar bij de dealers staan.

De ontwikkeling van de elektrische Up! is bijna voltooid en de eerste prototypes worden momenteel getest op de crashveiligheid. Onder de motorkap komt een 80 pk en 200 Nm koppel sterke elektromotor, waardoor hij erg vlot presteert onder de 70 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u zou de e-Up! in minder dan 14 seconden voltooien, de topsnelheid zou 130 km/u bedragen. Wanneer de elektrische Up! volgeladen is bedraagt de actieradius 145 km, laden via een regulier stopcontact neemt maximaal 8 uur in beslag.

Het 18.7 kWh grote lithium-ion baterijpakket weegt 250 kg en werd over de lengte van de wagen geplaatst, ideaal om het lage zwaartepunt te behouden. De batterijen werden speciaal ontworpen zodat ze na 10 jaar nog steeds over 80% van hun vermogen beschikken. De e-Up! zou 200 kg zwaarder zijn dan het standaardmodel, maar de ruimte binnenin en in de koffer zou niet zijn afgenomen. De prijszetting van het model is nog niet bekend, maar vermoedelijk zullen we daar niet erg lang meer moeten op wachten. Tegen begin 2013 mogen we de eerste e-Up! bij de dealers verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...