Officieel: Seat Mii Vijfdeurs

Seat Mii Vijfdeurs 2012
Na de vijfdeurs Volkswagen Up! en Skoda Citigo, krijgt ook de Seat Mii een versie met vijf deuren.

Erg verrassend is de vijfdeurs Mii uiteraard niet, na de onthulling van de vijfdeurs Up! en Citigo wisten we ondertussen wel al hoe de wagen er technisch zou uitzien. De vijfdeurs Mii is dus even groot als de driedeurs, de instap achterin wordt vergemakkelijkt door achterdeuren met een grote openingshoek. Kinderstoeltjes kunnen eenvoudig worden vastgemaakt en ook tassen vinden gemakkelijk een plekje achter de voorstoelen. Extra ruimtegevoel kan verkregen worden dankzij het optionele panoramische schuifdak en de relatief grote glaspartijen rondom. In de koffer past maximaal 951 liter bagage, niet min voor een compacte wagen als deze.

Onder de motorkap is er plaats voor een 1-liter driecilinder benzine met 60 of 75 pk. De instapper verbruikt 4,5 liter/100 km en haalt een topsnelheid van 160 km/u, de versie met 75 pk heeft 4,7 liter/100 km nodig en haalt een top van 171 km/u. Wie nog zuiniger wil kan kiezen voor de Ecomotive versie, dankzij een start/stop-systeem en recuperatie van remenergie daalt het verbruik dan maximaal tot 4,1 liter/100 km of CO2-uitstoot van 96 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...