Preview: Audi A3 2013

Audi A3 2013 Preview
Audi zal op het autosalon van Genève de nieuwe Audi A3 voorstellen, wij kijken al even vooruit.

De nieuwe Audi A3 staat voor de deur, binnen een kleine maand zal Audi in Genève het doek van de derde generatie A3 halen. Hoe die nieuwe generatie eruit zal zien is eigenlijk niet echt een verassing meer, Audi gaf reeds interieurfoto’s vrij van de nieuwe A3 en op die foto’s kon ook het exterieur van de nieuwe A3 worden herkend. Dankzij impressiefoto’s op basis van de gelekte foto’s kunnen we ons nu al een beeld vormen van hoe de driedeurs en Cabrio A3 eruit zullen zien. De nieuwe generatie zal in vier varianten verkocht worden: een driedeurs, vijfdeurs Sportback, Cabriolet en vierdeurs Sedan.

Op de vrijgegeven interieurfoto’s konden we reeds zien dat de nieuwe A3 een erg strak interieur krijgt met betere materialen en een meer luxueus design. In zijn styling verwijst de A3 ook naar de speelsheid van de A1, met ronde ventilatiemonden, maar ook de sérieux van de hoger geplaatste modellen is aanwezig. Zo werd het dashboard meer richting de bestuurder gericht zodat de knoppen beter bereikbaar zijn en kan de A3 worden uitgerust met een gesofisticeerd MMI systeem dat (optioneel) bediend kan worden via een touchpad en standaard via een draai-drukknop. De A3 lijkt in ieder geval helemaal klaar om de nieuwe 1-Reeks te lijf te gaan.

Onder de motorkap zal de nieuwe generatie A3 voorzien worden van een hele reeks nieuwe motoren. Zo maakt vermoedelijk zelfs de 1.2 TSI zijn intrede met 105 pk. Bovenaan het benzinegamma vinden we een 1.4 TSI met 170 pk. Langs dieselzijde gaan de vermogens van 105 tot 170 pk. De nieuwe motoren zouden 8 tot 10% zuiniger zijn dan de huidige generaties, mede dankzij een verminderde frictie van de bewegende delen en een lager gewicht. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...