Racegames verhogen koopintentie

Ford GT Gran Turismo 5
De aanwezigheid in racegames heeft een effect op zowel naambekendheid, merkentrouw en koopintentie.

In een artikel voor de New York Times citeerde Ford letterlijk games als Gran Tursimo te gebruiken voor het verhogen van de naambekendheid, merkentrouw en koopintentie. Ze zouden door de aanwezigheid in racegames verhogen met maar liefst 33 procent. Ford trad de game-industrie binnen in 1995 met Sega Rally, maar is de laatste jaren vooral gefocust op Gran Turismo. Met meer dan 50 miljoen verkochte units is de racesimulator een uitstekend advertentiemiddel en een Ford GT op de cover van Gran Turismo 4 was voor hen als het ware een natte droom.

Niet alleen Ford erkent het effect, maar ook Honda, General Motors en andere autobouwers. Een treffend voorbeeld is de zesvoudige toename in verkopen van TVR’s in Japan na de introductie van de eerste Gran Turismo. Ook de popularisatie van de Subaru Impreza WRX en Mitsubishi Lancer Evolution in de Verenigde Staten kunnen voor een groot deel worden toegewezen aan de uitgebreide virtuele showroom van de simulator. En niet alleen Gran Turismo, maar ook games als Forza Motorsport en de Need For Speed franchise hebben zo hun impact.

Voor gamers is dit fenomeen echter een zwaard dat aan twee kanten snijdt. Terwijl zij zeer enthousiast zijn dat de grote autobouwers de kracht van hun hobby erkent, is het voor laatstgenoemden louter een marketing instrument. Zo vragen vele Gran Turismo fans voor de toevoeging van oudere klassiekers zoals de BMW E30 M3 of Ford Escort RS Cosworth, maar oude wagens leiden niet direct tot nieuwe verkopen. Hoewel merkbekendheid en trouw er kunnen door toenemen, zijn de merken minder geïnteresseerd deze klassiekers toe te voegen dan de wagens die de huidige showroom bevolken. En zelfs voor ze in de showroom staan, kunnen wagens gepromoot worden via de virtuele wereld. Toyota ziet het belang ervan duidelijk in en liet haar GT-86 al snel toevoegen. (Via:NYT)

Toyota GT 86 Gran Turismo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...