Nieuw record: 1.275 km file!

File sneeuw belgie filerecord 1.275 km
Ook al was de sneeuw aangekondigd, toch werd er gisteren een nieuw filerecord gebroken. We stonden met z’n allen maar liefst 1.275 km aan te schuiven.

En dat zijn dan enkel de files op de grote wegen, op secundaire wegen berekende GPS-fabrikant TomTom dat de files op meer dan 4.000 km neerkwamen. Om het fileleed enigszins te beperken, werd er op voorhand al gestrooid, al speelden de vrieskou en de sneeuw die bleef liggen de strooidiensten, die inmiddels 9.000 ton over de baan uitzaaiden, parten.

Verder stonden ook de strooidiensten zelf in de file, waardoor ze hun werk niet naar behoren konden uitvoeren. Bij Touring pleiten ze alvast voor het prioritair maken van strooivoertuigen. Als kers op de taart belde iedereen die in de file stond naar het thuisfront, waardoor GSM-netwerken overbezet geraakten. Hoe een klein laagje sneeuw een heel land kan platleggen… (via DS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...