Honda Civic gaat naar het WTCC

Honda Civic WTCC
Honda heeft aangekondigd met haar nieuwe Civic deel te nemen aan het FIA World Touring Car Championship (WTCC).

Sommige merken verlaten de autosport, andere autobouwers gaan maar al te graag een nieuwe uitdaging aan. Peugeot kondigde aan de langeafstandsraces voor even vaarwel te zeggen, Chevrolet verlaat het BTCS, en ga zo maar verder. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen. BMW zal zo dit seizoen terug deelnemen aan het DTM-kampioenschap, Toyota neemt deel aan de 24-uren van Le Mans, Porsche keert in 2014 terug, en nu kondigt Honda aan het WTCC te betreden met haar nieuwe Civic.

Een nieuw kampioenschap betreden zorgt steeds voor nieuwe uitdagingen, wat autoconstructeurs dwingt zichzelf steeds opnieuw te innoveren. Positieve uitkomsten daarvan kunnen steeds hun weg vinden naar hun productiewagens. Om deel te nemen aan het WTCC zal Honda in samenwerking met Mugen een nieuwe 1.6-liter viercilinder ontwikkelen die voldoet aan de regulaties van de FIA, de opbouw van het chassis zal J.A.S. Motorsport voor haar rekening nemen. De eerste race is gepland voor 21 oktober 2012 op het Japanse circuit van Suzuka, in 2013 zal Honda vervolgens deelnemen aan elke race van het WTCC.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...