To Do: MotorVillage in Parijs

MotorVillage
MotorVillage aan de roemrijke Champs-Elysées is een leuke tussenstop voor liefhebbers van Italiaanse wagens die Parijs bezoeken.

Je kan er namelijk altijd genieten van een kleine tentoonstelling van Italiaanse wagens in combinatie met een snelle hap ’s middags en eventueel zelfs een uitgebreid diner ’s avonds, in het aangenaam gezelschap van één of andere Italiaanse supercar. Toen wij MotorVillage bezochten, kregen we het gezelschap van de Alfa Romeo Giulietta Spider die figureerde in de film L’aventure, c’est l’aventure. Het thema van de tentoonstelling mag al ongeveer duidelijk zijn: Italiaanse wagens in de film.

Bij het binnenkomen werden we verwelkomd door de Maserati Quattroporte die in de recente film Les intouchables  aardig gemarteld wordt.

Iets minder recent, maar daarom niet minder charmant is de Fiat Ritmo die in de film Flic ou Voyou de show steelt met Gérard Depardieu achter het stuur. De Ritmo is overigens opgesteld met een ton onder de achterwielen, net als in de film!

Als laatste model op het gelijkvloers vinden we de Fiat 500 So Pink terug, die in de film La vérité si je mens meespeelt. Van dit roze model worden slechts 100 exemplaren verkocht, er snel bij zijn is dus de boodschap voor kooplustigen.

Dalen we één verdieping in het vijf étages tellende gebouw, dan komen we uit bij iets klassiekers: de Lacia Aurelia B24, in casu het exemplaar dat te zien is in Et Dieu… créa la femme, de film uit 1956 die door Roger Vadim geregiseerd werd en van Brigitte Bardot een sekssymbool maakte. In de film zien we een wit exemplaar, in MotorVillage vinden we een grijs model terug.

Wie bovenstaande trailer bekeek, merkte ongetwijfeld de Jeep op het strand op. Toen nog zo gekend als Willys en zo Amerikaans als het maar kon, nu inmiddels overgenomen door de Italianen. Ook de Jeep Wrangler krijgt dus een plaats in MotorVillage omwille van talrijke rollen in onder meer Jurassic Parc, Terminator, Eyes Wide Shut

Iets authentieker en meer Italiaans is de Cinquecento van de tweede generatie die meedeed in de film Le Grand Bleu. De film uit 1988 met Jean Reno werd voor zes Césars genomineerd en kaapte die voor Beste Filmmuziek en Beste Geluid weg. De 500 in MotorVillage is identiek hetzelfde model als dat in onderstaande filmpje.

Nog verder terug in de tijd – we bevinden ons dan in 1931 – komen we terecht in het verhaal van Mata Hari. Geen Tipo 55 ter plekke, wel  een resem aan comfortabele zetels waarin je kan gaan liggen en kan genieten van een projectie van de film. Ideaal om eventjes te ontsnappen aan het drukke Parijse stadsleven.

Gaan we vervolgens enkele verdiepingen naar boven om bij +1 uit te komen, zien we naast een obligate gift shop om MotorVillage een financiële boost te geven ook een Maserati Ghibli staan. Meer bepaald het exemplaar dat figureerde in La Piscine, een Franse dramafilm uit 1969 met Romy Schneider, Alain Delon en Jane Birkin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...