Onthuld: Ferrari F2012

Ferrari F2012
Ferrari heeft op vrijdagochtend de Formule 1 wagen voor 2012 onthuld.

Omwille van de hevige sneeuwval ging de voorstelling van de F2012, zo werd de wagen gedoopt, gisteren in Maranello niet door. Ook de geplande eerste testrit op vrijdag of zaterdag werd door een met sneeuw bedekt parcours afgelast. Ferrari plaatste dan maar de eerste foto’s online, zodat we toch al een eerste impressie krijgen.

Het meest opvallend is dat de F2012 net zoals de wagen van Caterham over een getrapte neus beschikt, Mclaren volgde dit voorbeeld niet. Stefano Domenicali geeft toe dat het de esthetische waarde iets naar beneden haalt, maar daar gaat het in de Formule 1 niet om. De wagen moet goed presteren en Ferrari is ervan overtuigd dit jaar het gat met Red Bull te kunnen dichten.

Niet enkel de neus, maar ook de zijkant van de wagen werd flink onder handen genomen. Bovendien werd de achterzijde van de wagen een stuk slanker. Of de F2012 een comeback brengt voor Ferrari valt af te wachten, we zijn reeds benieuwd naar de eerste testvideo’s. Maar zolang de sneeuw niet gesmolten is, zullen Fernando Alonso en Felipe Massa plezier moeten maken met hun nieuwe vierwielaangedreven aanwinsten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...