Officieel: Citroen Berlingo en Jumpy Multispace

Citroen Berlingo Multispace 2012
Naast Peugeot geeft ook Citroën geeft haar Berlingo en Jumpy een facelift voor 2012.

Gezien Peugeot de Partner en Expert een kleine opsmukbeurt gaf, verrast het niet dat ook zuster Citroën hetzelfde deed met haar Berlingo en Jumpy. Multispace is het equivalent van Tepee bij Peugeot en wijst erop dat het om de versies gaan voor personenvervoer. De esthetische wijzigingen verlopen gelijkaardig aan die bij Peugeot en moeten zowel de Berlingo als Jumpy er moderner, sterker en expressiever doen uitzien. Zo werd het radiatorrooster van de Berlingo een stuk breder, kregen de richtingaanwijzers een andere plaats toegewezen en worden ze voortaan geaccentueerd door blauwe accenten. LED dagrijlichten mochten niet ontbreken. De wijzigingen bij de Jumpy zijn gelijkaardig.

Verder werden beide wagens naar goede gewoonte zuiniger en efficiënter. De meest milieuvriendelijke motorisatie voor de Berlingo Multispace is de 1.6-liter e-HDi met 110 pk, gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak stoot hij slechts 125 gram CO2 per kilometer uit. Schakelen gebeurt via een draaiknop op het dashboard, zodat er bovendien een stuk ruimte bijkomt tussen bestuurder en passagier. Uitstoot en verbruik van andere motoren gingen er eveneens op vooruit. De zwaarste dieselmotor biedt 115 pk, twee benzinemotoren leveren 95 of 120 pk. De Jumpy daarentegen is enkel beschikbaar met zelfontbranders die tussen 95 en 160 pk leveren. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de HDi-motor met 160 pk de groenste: de CO2-uitstoot bedraagt 172 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...