Jeep Grand Cherokee SRT8 Ferrari Edition

Jeep Grand Cherokee SRT8 Ferrari Edition
Fernando Alonso en Felipe Massa krijgen een rood cadeautje van Jeep.

Met de sneeuwval in Maranello ging de voorstelling van de Formule 1 wagen gisteren net niet door, maar de sneeuw bood de ideale gelegenheid voor Felipe Massa en Fernando Alonso voor het in ontvangst nemen van een vierwielaangedreven cadeau. Beide coureurs kregen een Jeep Grand Cherokee SRT8 met enkele Ferrari-trekjes zoals het Rosso Corsa koetswerkkleur. De striping en de 20-inch zwarte velgen maken de reeds stoere Jeep nog een stuk agressiever. Verdere details zijn de matzwarte grille met rode inleg, carbon spiegelkapjes en een gemodificeerd Jeep-logo. Aan de onderkant van de spoiler tot slot prijkt een Italiaanse vlag, een eerbetoon aan de Ferrari F150 Formule 1 wagen.

De Ferrari-toets wordt doorgetrokken naar het interieur, waar we een hele hoop rood leder terugvinden. Het stuur is omhuld met zwart leder, maar beschikt wel over een rode contrasterende stiksel. Het tellerpaneel krijgt bovendien net als echte Ferrari’s een gele achtergrond. Onder de motorkap vinden we echter geen Ferrari-blok, maar een dikke 6.4-liter HEMI V8-motor die een vermogen levert van 468 pk en een koppel van 624 Nm. Wel milieuvriendelijke American Muscle, gezien vier van de acht cilinders uitgeschakeld kunnen worden. De Grand Cherokee SRT8 sprint van 0-100 km/u in 5 seconden en bereikt een topsnelheid van 257 km/u. De remafstand van de kolos van 100-0 km/u bedraagt slechts 35 meter. De ‘standaard’ Grand Cherokee SRT8 is vanaf deze zomer te koop.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jeep Grand Cherokee SRT8 Ferrari Edition"

  1. Wolf 03-02-2012 om 18:30

    Als ik er budget voor had, zou ik hem kopen.Sch@#t aan de afschrijving, de running costs en de groene milieuterroristen-brigade. Lang leve power, geluid en ruimte ( het blijft een SUV)….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...