BMW toont de toekomst van snelwegrijden

BMW ConnectedDrive 2012
BMW toont haar ConnectedDrive Connect (CDC) semi-automatisch rijsysteem in actie.

Als het van BMW afhangt, rijden we in de toekomst op de autosnelweg zo goed als volledig automatisch. Het ConnectedDrive Connect (CDC) systeem dat zij ontwikkelen maakt gebruik van radars, sensoren, camera’s en pre-mapped autosnelwegen om de wagen correct op de baan te houden. Het systeem neemt de sturing, remmen en acceleratie van de bestuurder over.

Kom je plots achter een tragere wagen terecht? Geen probleem. Eens de wagen een veilige opening bemerkt, stuurt de wagen het andere rijvak op, steekt het tragere voertuig voorbij en keert terug naar het originele rijvak. Voorlopig betreft het slechts een technologisch project, in de toekomst zou het systeem echter gemeengoed kunnen worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...