Bezocht: Retromobile 2012 in Parijs

Retromobile 2012
Rétromobile heeft ongeveer alles in huis om liefhebbers van klassiekers te plezieren. We zetten de hoogtepunten op een rijtje.

Iedereen die iets met klassiekers te maken heeft, is het bijna aan zichzelf verplicht Rétromobile te bezoeken. Van 1 tot 5 februari kan je daar gaan kijken naar de supercars van weleer die de Rich & Famous rondvoerden, maar ook naar een stuk bescheidenere klassiekers. Al gaan ze steeds voor een niet onaardige prijs over de toonbank als ze te koop staan.

Mensen met een beperkter budget kunnen genieten van de vele memorabilia die op de beurs staan opgesteld, de talloze schaalmodellen die er verkocht worden of de accessoires die bij het rijden van klassiekers horen. Op Rétromobile 2012 is aan ongeveer alles gedacht!

De meest indrukwekkende stand is ongetwijfeld die van Mullin Automotive Museum, tevens de organisator van de beurs. Chauvenistisch als de Fransen zijn, toont het Mullin Automotive Museum 10 van de meest spraakmakende en indrukwekkende die van Franse afkomst zijn. Bugatti, Delhaye, Talbot… het zijn enkele van de namen die tot de verbeelding spreken. Buiten het salon, staat er een 330 liter grote en 38 ton wegende motor opgesteld, die ter tijd en stond in gang wordt gezet. De gevolgen zijn veel lawaai, veel rook en een klein spektakel.

Omdat ons bezoek van behoorlijk korte duur was en enorm veel te zien valt op de Parijse beursvloer, gaan we onderstaande galerij laten dienen als virtueel beursbezoek. Geïnteresseerden haasten zich best naar Parijs, 5 februari opent de tentoonstelling haar deuren voor het laatst, tickets kosten €14.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...