Alfa Romeo stunt met TCT-transmissie

Alfa Romeo MiTo TCT Tassen Stunt
Niet schrikken als je een MiTo of Giulietta met een stapel koffiekopjes op het dak ziet rijden, het is een stunt die het soepel schakelen van de TCT-automaat wil benadrukken.

Alfa Romeo wil zijn TCT-automaat graag extra onder de aandacht brengen en heeft daarvoor het gerenommeerde reclamebureau Duval Guillaume ingehuurd. Het agentschap kwam met het idee om het thema van ‘zacht schakelen’ uit te beelden door een Alfa Romeo TCT door de stad te laten rijden met een stapel koffiekopjes op het dak, en dit zonder ook maar één kopje te breken. De boodschap die al rijdend wordt weergegeven is de belofte van het perfecte evenwicht, gesymboliseerd door de zuil van kopjes, die heel blijven dankzij de ongeëvenaarde zachtheid van een TCT-transmissie. Maar Alfa Romeo gaat nog verder, ook de koffie in de tassen symboliseren de TCT automaat. Het evenwicht tussen sport en comfort en het evenwicht bij elke schakelovergang zou net als Italiaanse koffie smaken.

Alfa Romeo biedt de TCT-transmissie aan op de Alfa Romeo Giulietta en MiTo. De zestrapsautomaat met droge dubbele koppeling is in de Giulietta te koop in combinatie met een 1.4 MultiAir of 2.0 JTDm met 163 pk of 170 pk, respectievelijk vanaf 26.190 en 27.990 euro. De MiTo TCT wordt enkel in combinatie met de 1.4 MultiAir met 135 pk aangeboden, deze is er vanaf 21.250 euro in de Distinctive-uitvoering.

Lees hier onze test met de Alfa Romeo MiTo TCT.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...