Spyshots: Peugeot 208 GTI

Peugeot 208 GTI
Met de nieuwe 208 GTI keert Peugeot terug naar de hot hatch arena.

Peugeot komt men een hot hatch variant van de nieuwe 208, zoveel is duidelijk. De wagen werd deze week voor het eerst gespot in Scandinavië. Zowel de dubbele uitlaat als de verlaagde ophanging verklappen dat het de 208 GTI betreft, maar de productieversie zou eveneens een gewijzigde grille, agressieve achterspoiler en een set unieke velgen krijgen.

Er zouden trouwens niet één, maar zelfs twee varianten aangeboden worden van deze 208 GTI. Beiden gebruiken de 1.6-liter twin-turbo die we kennen uit de DS3 Racing en Mini Cooper JCW. De reguliere 208 GTI zou 154 pk krijgen, een hevigere GTI Racing zou 204 pk op het wegdek neerzetten. Een sprint van 0-100 km/u moet zo lukken in minder dan 7 seconden. Een lancering wordt verwacht eind 2012, begin 2013. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...