Meer details: Nieuwe BMW M6

BMW M6 2012 F12 Render
Meer details over de prestatiecijfers en lancering van de nieuwe BMW M6 raakten bekend.

Dat de nieuwe BMW M6 de krachtigste BMW Coupé ooit zou worden hebben we jullie vorige week al verteld. Onder de motorkap komt namelijk de 4.4-liter twin-turbo V8 uit de BMW M5 die zorgt voor 560 pk en 680 Nm koppel en gekoppeld wordt aan een zeventraps M DCT automaat. Volgens bronnen zou de BMW M6 Coupé hiermee van 0 naar 100 km/u sprinten in 4,2 seconden, de M6 Cabrio zou dezelfde sprint drie tienden trager doen in 4,5 seconden. De topsnelheid wordt naar “goede” gewoonte beperkt tot 250 km/u, al zou optioneel een M Drivers pakket besteld kunnen worden die de begrenzing sloopt.

Het chassis van de BMW M6 werd volledig op de Nürburgring ontwikkeld, wat dynamische prestaties moet verzekeren. De M6 krijgt een sportievere ophanging, koolstofvezel remmen, lichtgewicht aluminium velgen en een koolstofvezel dak. Alles dus om ook op gewicht te besparen. De onthulling van het model is officieus voor het Autosalon van Genève, begin maart. De verkoop zou deze zomer starten, de M6 Cabrio volgt eind dit jaar. (Via: BMWBlog)

BMW M6 F12 Render 2012 1

Deel dit bericht:

4 reacties op "Meer details: Nieuwe BMW M6"

 1. Wolf 29-01-2012 om 23:50

  Is deze auto niet een beetje te groot/zwaar voor het echte sportieve werk? Voor hard snelweggebruik is een 650i toch rap genoeg? Dit is m.i. voor het publiek wat graag laat zien hoe ‘succesvol’ ze wel niet zijn of sla ik nu een beetje door……..

  • PJS 30-01-2012 om 10:36

   Daarvoor moeten we de specificaties van de wagen wat afwachten. Wat wel een feit is, is dat BMW M ook nog werkt aan een concurrent voor de Porsche 911, Audi R8 en Mercedes SLS AMG, die zal vermoedelijk helemaal toegespitst zijn op het sportieve werk.

   • Wolf 31-01-2012 om 12:40

    Kunnen ze daarvoor beter niet voor een andere (lichtere) basis uitgaan ipv deze zwaargewicht? Blijft zowiezo een grote wagen qua afmetingen

    • PJS 31-01-2012 om 16:03

     Die concurrent voor de 911 zou op een volledig nieuwe basis worden gebouwd. Dus niet op 6-Reeks basis.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...