Komt er dan toch een Audi A1 Cabrio?

Audi A1
Audi denkt er toch aan een A1 Cabrio op de markt te brengen, voldoende gedistingeerd van de A3 Cabrio.

Vorige week nog hadden we het over de komst van een Q1, terwijl we opvingen dat de plannen voor een A1 Cabrio de koelkast invlogen. Auto Motor und Sport komt echter met een andere theorie. Volgens de Duitsers komt er wel degelijk een A1 Cabrio, de derde variant op hetzelfde chassis als de driedeurs en vijfdeurs Sportback.

Om de interne concurrentie met de A3 Cabrio te vermijden, zou de wagen echter geen volledig neerklappend dak krijgen, maar een rollende dakconstructie zoals we kennen van de Fiat 500C. De stijfheid van het koetswerk wordt zo behouden, de productiekost ligt lager en de verkopen van de A3 Cabrio blijven veilig. Nadeel is natuurlijk het iets mindere cabrio-gevoel met dit type constructie. De wagen wordt verwacht in 2013. (Via:AMuS)

Lees hier onze rijtest met de Audi A1 1.6 TDI

Audi A1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...