Fiat Ellezero zal 500L gaan heten

Fiat 500L Preview monovolume
Fiat heeft bekend gemaakt dat de vijfdeurs 500 gelanceerd zal worden als Fiat 500L.

Fiat heeft de knoop rond de naamgeving van de opgeblazen Fiat 500 doorgehakt, de compacte monovolume zal als Fiat 500L gelanceerd worden en zal vermoedelijk al op het autosalon van Genève staan. Het bedrijf heeft dan ook de domeinnaam www.fiat500l.it vastgelegd. De Fiat 500L werd vooral ontwikkeld om de Amerikaanse markt te plezieren, de lancering van de compacte 500 was er maar een matig succes, dus hoopt het merk met een ruimere wagen helemaal door te breken. Tegelijk zal de 500L ook dienst doen als vervanger voor de Fiat Idea en Lancia Musa. De Fiat 500L zal 60 mm langer zijn dan de huidige 500, daarnaast krijgt de wagen vier deuren en een hoog dak, wat het ruimtegevoel moet bevorderen.

Als concurrenten heeft Fiat de Opel Meriva, de Toyota Verso-S en de Ford B-Max voor ogen, al wil het merk ook graag uitpakken met een hip design. Onder de motorkap komt de gekende Fiat-techniek, met TwinAir of MultiAir motoren en een kleine MultiJet diesel. De 500L zal niet zoals zijn kleine zusje in Polen worden gebouwd, de productie is namelijk voorzien in Servië. Fiat investeert er momenteel nog fors om de kwaliteits- en productiviteitseisen te halen. Jaarlijks wil Fiat 100.000 stuks van de 500L verkopen, vanaf de tweede helft van dit jaar moet de 500L bij de dealers staan.

Fiat 500L Preview monovolume

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...