Porsche 911 Turbo krijgt drie turbo’s

Porsche 911 Turbo 2013
Na BMW plant ook Porsche motoren te bouwen met drie turbo’s.

Dat BMW erin geslaagd is drie turbo’s te monteren op een zes-in-lijn, dat is vandaag al oud nieuws. Maar dat ook Porsche experimenteert met drie turbo’s, dat was nog niet geweten. Porsche plant meer bepaald de twee turbo’s van de 911 Turbo in het volgende model te vervangen door eveneens drie exemplaren, gelijkaardig aan het systeem van BMW. Het systeem wordt vandaag uitgebreid door Porsche getest en zit naar verluidt al in een finale fase.

Met drie turbo’s zou de 3.8-liter flat-six tot 525 pk kunnen leveren, de output van de huidige generatie 911 Turbo S. Verder zou vooral de turbolag in de lage toeren verholpen worden met de derde, kleinere turbo dan de twee grotere Borg Warner exemplaren vandaag. Ook het verbruik zou er weer op vooruitgaan. De lancering van de 911 Turbo wordt verwacht begin 2013, die van de afgebeelde 911 Turbo Cabrio kort daarna. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Porsche 911 Turbo krijgt drie turbo’s"

  1. PJS 27-01-2012 om 13:13

    Want meer is beter?

  2. mrnix 28-01-2012 om 13:23

    in dit geval blijkbaar wel 😉
    ik kan niet wachten om de specificaties te weten te komen 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...