Wordt nieuwe M6 krachtigste BMW Coupe ooit?

BMW M6 F12 2012
Volgens een insider bij BMW wordt de nieuwe BMW M6 de krachtigste BMW Coupé ooit.

De nieuwe BMW M6 wordt beslist geen kneusje, de nieuwe sportcoupé van BMW krijgt dezelfde motor als de nieuwe M5 onder de motorkap. De 4.4-liter Twin-Turbo V8 zorgt voor 560 pk en 680 Nm koppel, goed voor verbluffende prestaties. Maar ook aan het rijgedrag van de M6 wordt hard gewerkt, zo werd het chassis van de M6 volgens de insider volledig op de Nürburgring ontwikkeld, dynamische prestaties worden dus verzekerd. De M6 F12 zal verder voorzien zijn van een koolstofvezel dak, een koolstofvezel remsysteem en lichtgewicht velgen.

Alles wijst er dus op dat de M6 het summum zal worden van wat BMW op sportwagenvlak kan bieden. Maar wie denkt dat de M6 het hoogste wordt wat BMW zal bieden heeft het bij het verkeerde eind. Volgens een interview op het autosalon van Detroit werkt de M-divisie nog apart aan een supercar die de concurrentie met de Porsche 911, Audi R8 en Mercedes SLS AMG zal moeten aangaan. De lancering van de nieuwe BMW M6 is gepland voor het Autosalon van Genève, begin maart, de verkoop start in de zomer. Een M6 Cabrio volgt eind dit jaar. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...