Volgende Land Rover Defender wordt in India gebouwd

Land Rover Defender 2015
Land Rover kondigde eerder al aan dat het met een opvolger voor de Defender zal komen in 2015. Dit model zou in India gebouwd worden.

Niet onlogisch, als je weet dat Land Rover onlangs door Tata Motors werd overgenomen. Tata Motors heeft India als thuisbasis, de productie van de nieuwe Defender in Pune, India komt dus niet als een verrassing. Verder is het zo dat de modellen voor hun eindafwerking naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd zouden worden. Dit plan zou als voordeel hebben dat de loonkosten lager zullen liggen en dat de productie dicht bij de afzetmarkt in Azië ligt, die verwacht wordt te groeien.

Over de nieuwe Land Rover Defender zelf is dan weer bitter weinig geweten. Naar alle waarschijnlijkheid zal het geprezen T5-ladderchassis deel uitmaken van de nieuwe Defender, zij het in een lichtere uitvoering. Land Rover heeft zichzelf nog tijd gegeven tot 2015 om met een nieuw model op de proppen te komen. Een kleine preview krijgen we dankzij het DC100 Concept. (via AC)

Lees hier onze rijtest met de Land Rover Defender.

Land Rover Defender 2015

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volgende Land Rover Defender wordt in India gebouwd"

  1. PJS 26-01-2012 om 12:23

    Dicht bij zijn afzetmarkt geproduceerd.. Als ze hem eerst nog naar het VK sturen en dan terug naar India is het natuurlijk minder interessant.. Vermoedelijk zullen de Indiërs dus geen extra afgewerkte versie krijgen 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...