Officieel: BMW X6 Facelift

BMW X6 2012 Facelift
BMW geeft haar Sports Activity Coupe een kleine facelift.

We zouden er bijna overkijken met de introductie van de M Performance Automobiles, maar wie goed naar de X6 M50d gekeken heeft, zag dat de wagen een kleine facelift kreeg. En zeg maar zeer klein, ook al heeft BMW het over ‘striking accentuations at the front and rear‘. Vooraan werd de grille aangepast en wanneer we het vergrootglas erbij nemen, zien we dat de mistlampen voortaan een matte omlijsting hebben en voortaan iets hoger gepositioneerd staan. De aanpassing aan de vorm van de koplampen is minimaal, maar de standaard bi-xenons kunnen voortaan vervangen worden door optionele adaptieve LED-exemplaren.

Achteraan werden enkele accenten gelegd aan de lichtblokken. De twee LED-strepen van de achterlichten moeten voortaan de breedte van de wagen meer in de verf zetten, terwijl zo de hoogte van de X6 minder moet opvallen. Er is voortaan keuze uit 10 koetswerkkleuren, op de foto zien jullie het Marrakech Brown metaalkleur. Standaard beschikt de wagen over 19-inch lichtmetalen velgen, de exemplaren van de X6 xDrive 50i krijgen een tweekleurig design mee.

Binnenin is de standaard lederen afwerking Nevada nu ook beschikbaar in het Vermillion Red. Bij het meer exclusieve nappa-leder kies je uit Black of Ebony White. Vier zitplaatsen zijn standaard in elke X6, maar een optionele bank voor die personen achteraan is mogelijk. De kofferruimte van de Sports Activity Coupe bedraagt 570 liter, uit te breiden tot 1.450 liter bij het neerklappen van de achterbank. Zoals bij elke BMW, is de optielijst ter personalisatie van het interieur natuurlijk ellenlang en deze zullen we jullie aldus besparen.

Onder de motorkap het gekende liedje: krachtig en efficiënt. Dieselen kan je met de xDrive 30d/40d of de net aangekondigde xDrive M50d. De vermogens bedragen respectievelijk 245 pk, 306 pk en als kers op de taart 381 pk. De 30d kan vanaf de lente uitgerust worden met BluePerformance technologie, waarmee de motor reeds de EU6-norm haalt voor 2014. Het gemiddelde verbruik van de X6 30d bedraagt 7,4 l/100 km. De M50d daarentegen sprint van 0-100 km/u in 5,3 seconden en verbruikt slechts 0,3 l/100 km meer. Liefhebbers van benzinemotoren kunnen kiezen uit de xDrive 35i en 50i, maar het summum blijft natuurlijk de X6M. Hier bedraagt de output in juiste volgorde 306 pk, 407 pk en een enorme 555 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...