Hyundai Santa Fe (ix45) krijgt familiesnuit

Hyundai ix45 2012
De eerste beelden van de nieuwe Hyundai Santa Fe – of zal hij ix45 gaan heten? – zijn gelekt!

Tegen volgend jaar komt de nieuwe Hyundai Santa Fe naar Europa. En samen met het nieuw model, komt er allicht ook een nieuwe naam die beter aansluit bij het gamma: Hyundia ix45. Iets groter dan de ix35 dus, een verkoopstopper in het gamma van Hyundai. De Hyundai ix45 zal de hexagonale grille en de strak afgelijnde koplampen van de ix35 krijgen, kwestie van het model volledig bij de rest van de familie te laten horen.

Aan de voorkant zien we dat de grille een extravagante chromen afwerking krijgt, we zijn benieuwd of we dat in Europa ook effectief zullen kunnen kopen. Zoals het tegenwoordig hoort, werd de ix45 voorzien van LED-lampen. Aan de achterkant vinden we lichten terug die doorlopen tot aan de zijkant van de wagen, ergens hebben ze zelfs iets weg van de Audi Q7, al zijn deze lichtblokken iets fijner.

Onder de motorkap verwachten we een motorenpallet dat gelijkaardig is aan dat van de huidige Santa Fe, al zijn zuinigheidsingrepen natuurlijk altijd mogelijk. De meest compacte motor is een 2.0 liter grote diesel die een vermogen van 150 pk levert. Iets hoger in het dieselgamma vinden we een 2.2 dieselmotor die voor 197 pk zorgt. Benzinerijders kunnen kiezen voor een 2.4 liter benzinemotor met 174 pk. (via JFB)

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Santa Fe.

Hyundai ix45 2013

Hyundai ix45 2013

Deel dit bericht:

1 reactie op "Hyundai Santa Fe (ix45) krijgt familiesnuit"

  1. Wolf 26-01-2012 om 18:28

    Whooow. Ziet er veelbelovend uit. Oude model is prima wagen, rijdt goed maar was wel toe aan een facelift. Als het interieur in line wordt met de I40 staat hij bij mij in het favo lijstje (top 3 zeker).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...