Regeling bedrijfswagens nu al gewijzigd

Bedrijfswagen Regelgeving 2012
De leeftijd van bedrijfsvoertuigen wordt voortaan meegeteld bij het berekenen van het fiscaal voordeel.

Na de nieuwe regeling met betrekking tot het sneller innen van boetes, komen Di Rupo & Co nu met een nieuwe toevoeging voor de regelgeving omtrent bedrijfsvoertuigen. Om te voorkomen dat de bestaande regeling omzeild wordt via de aankoop van een tweedehandsvoertuig, werd beslist het fiscaal voordeel met 6 procent per jaar te laten dalen, tot een minimum van 70 procent. Het fiscale voordeel voor bedrijfswagens wordt berekend op 100 procent van de catalogusprijs van het voertuig, vermeerderd met de opties. Na twaalf maanden zal het voordeel voortaan dus slechts 94 procent bedragen, met een extra jaarlijkse vermindering van 6 procent. (Via:DS)

Didier Reynders

Deel dit bericht:

2 reacties op "Regeling bedrijfswagens nu al gewijzigd"

 1. Herman 25-01-2012 om 15:06

  Ik heb reeds mijn rekentool even aangepast.
   
  Het valt vooral op dat deze aanpassing perfect opmaat gesneden is van de leasingsmaatschappijen, daar een nieuwe wagen tot 4-5 jaar nu voordeliger wordt dan een oude 2de hands wagen blijven behouden.
   
  http://www.dailybits.be/item/bereken-het-nieuwe-fiscaal-voordeel-van-je-bedrijfswagen/

 2. TDB 21-02-2012 om 12:37

  Duidelijk uitkijken naar een wagen met lage CO2-uitstoot en cataloguswaarde onder de 30.000 euro. Hoewel de meeste hiaten zijn weggewerkt, is het mogelijk gebruik te maken van nevenimport. Een wagen kan elders in de EU immers een lagere cataloguswaarde hebben. Opgelet: eens de wagen een tweedehands is, wordt gebruikgemaakt van de in België geldende cataloguswaarde.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...