Officieel: Toyota TS030 Hybrid is klaar voor Le Mans

Toyota TS030 Hybrid LMP1
Toyota heeft het doek van haar nieuwste Le Mans wapen gelift: de TS030 Hybrid.

Audi mag dan wel een belangrijke concurrent verloren zijn met de terugtrekking van Peugeot, Toyota wordt met haar TS030 een nieuw speelmaatje in de LMP1-klasse. De wagen werd ontwikkeld door Toyota Motorsport GmbH, beschikt over een carbon chassis en een atmosferische 3.4-liter V8 benzinemotor die geholpen wordt door een hybride systeem.

Weinig is geweten over het THS-R (Toyota Hybrid System – Racing), maar Toyota evalueert zowel een systeem met motor door Aisin AW vooraan als een systeem met motor achteraan ontwikkeld door DENSO. Hoe dan ook, de regels limiteren het hybridesysteem tot een maximum recuperatie van 500 kJ en die energie mag enkel op twee wielen afgezet worden.

In Le Mans zal Toyota deelnemen met twee wagens, de samenstelling van het eerste team werd reeds bekendgemaakt. Alex Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima zijn de piloten van dienst. Over de samenstelling van het tweede team wordt momenteel nog onderhandeld. Als opwarming voor Le Mans neemt het team deel aan de zes uren van Francorchamps op 5 mei. Hoeveel weerstand de LMP1-hybride van Toyota kan bieden aan de TDI’s van Audi, kan dan al duidelijk worden.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Toyota TS030 Hybrid is klaar voor Le Mans"

  1. PJS 25-01-2012 om 11:01

    Heerlijk, nieuwe concurrentie voor Audi.. En dan nog van het innovatieve soort!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...