Gelekt: Citroen ID

Citroen ID 2013
Terwijl de DS-lijn iets meer luxe aanbiedt, zou een nieuwe ID-lijn budgetvriendelijke wagens omvatten.

Citroën werkt aan een nieuwe berline, intern nog M43 genoemd maar hoogstwaarschijnlijk in 2013 tot Citroën ID gedoopt. Het moet de eerste wagen zijn in een reeks van nieuwe budgetwagens. Niet dat Citroën een budgetmerk als Dacia achterna wil hollen, de ID zou meer elegantie, comfort en veiligheidssnufjes bieden. De wagen zou in 2013 gelanceerd worden en geproduceerd worden in het Spaanse Vigo.

Uit een video die Citroën per ongeluk het internet opgooide, konden alvast enkele foto’s gerecupereerd worden. Daarop zien we dat de ID de typische Citroën-grille meekrijgt, met smalle koplampen langszij. De achterlichten lopen nog tot een groot deel van de achterste spatborden door en doen een beetje denken aan de Peugeot 406. Binnenin vinden we een afgeplat stuur, dat de gekende knoppenzee bij Citroën vaarwel zegt. Het budgetkarakter moet dan ook wel érgens weerspiegeld worden. (Via:AMuS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...