BMW i5 vult de leemte tussen de i3 en i8

BMW i5 2015
BMW’s i-range zou in 2015 aangevuld worden met een i5, een MPV die de Toyota Prius+ in het vizier neemt.

Na de compacte i3 en de i8 sportwagen voegt BMW hoogstwaarschijnlijk in 2015 een i5 aan het gamma toe. In tegenstelling tot wat eerder verwacht werd, wordt dit geen vierdeurs sedan met coupé-styling, maar een MPV die de Toyota Prius+ in het vizier neemt. Aldus krijgt de i5 een hogere daklijn, zeer moduleerbare achterbank en een grote bagageruimte.

Net zoals de i3 Concept verwacht men een elektromotor op de achteras die een vermogen levert van 170 pk, het koppel van 250 Nm is natuurlijk meteen beschikbaar. Naast de elektrische versie zou de i5 ook met een driecilinder benzinemotor verkocht worden, deze levert slechts 90 pk. Men gokt op een prijskaartje van 50.000 euro. (Via:autobild)

BMW i3 en i8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...