Volkswagen blijft azen op Porsche

Volkswagen Takeover Porsche 2014
Het einde van de overname van Porsche door Volkswagen lijkt stilaan in zicht.

Dat Volkswagen aast op Porsche, wisten we al langer. Origineel gingen beide bedrijven fusioneren, tot Porsche zelf een bod uitbracht op Volkswagen. Porsche raakte zo echter in de problemen en Volkswagen schoot de sportwagenfabrikant te hulp.

Volgens Bloomberg zou Volkswagen nu de resterende 50,1% van Porsche opkopen voor 3,9 miljard euro. Enkele Volkswagen managers, die liever anoniem blijven, zouden de oprichting van een holding bevestigd hebben om tijdelijk de controle over te nemen. De transactie zou nog plaatsvinden voor 2014, wat Volkswagen een dikke miljard euro aan belastingen bespaart.

Natuurlijk zullen de noodzakelijke sancties genomen worden zodat Porsche op zekere manier onafhankelijk blijft van Volkswagen. Zo blijven visie, strategie en waarden van de sportwagenbouwer veilig bewaard. Voorlopig heeft noch Porsche, noch Volkswagen de geruchten bevestigd, maar de deal lijkt zeer waarschijnlijk. (Via:autonews)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen blijft azen op Porsche"

  1. mrnix 25-01-2012 om 1:58

    jammer…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...