Spyshots: Audi RS6 Avant 2013

Audi RS6 Avant 2013
De nieuwe Audi RS6 werd door aandachtige fotografen betrapt in het hoge noorden.

Wees niet misleid, dit is geen reguliere Audi S6 Avant. De wagen mag dan nog 4 afzonderlijke uitlaten hebben in plaats van 2 grote ovalen exemplaren, het is wel degelijk een RS6 prototype. Het twin-turbo monster komt hoogstwaarschijnlijk in 2013 op de markt.

Deze foto’s werden genomen in het hoge noorden, dichtbij de poolcirkel. Vooraan zien we een splitter, achter de enorme velgen schuilen keramische remschijven. Ook de verbrede wielkasten springen in het oog. Achteraan zien we voorlopig de uitlaten en diffuser van een S6, maar daar zal sowieso nog verandering in komen.

Onder de motorkap komt helaas geen V10 meer, maar waarschijnlijk een hoogperformante versie van de 4.0-liter TFSI bi-turbo V8 uit de S6, die eveneens te vinden is in de Bentley Continental GT V8. Hoeveel vermogen deze krachtbron zal uitbraken is voorlopig koffiedik kijken, al zal het dicht bij de 580 pk liggen van zijn voorganger. (Via: AE)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Audi RS6 Avant 2013"

  1. kristofl 23-01-2012 om 22:25

    O O O lekker!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...