Preview: Porsche Cayman 2013

Porsche Cayman 2013 Preview
De nieuwe Porsche Cayman wordt knapper, langer en efficiënter.

Met de onthulling van de nieuwe Porsche Boxster (981) kunnen we alweer iets beter voorspellen hoe zijn grotere coupé-broertje eruit zal zien. We hebben het dan natuurlijk over de Porsche Cayman, die het gat opvult tussen de Boxster en de 911. Maar zo cru mogen we het eigenlijk niet stellen, met zijn middenmotor en ideale gewichtsverdeling is de Cayman uitgegroeid tot een respectabele sportwagen.

Het ligt voor de hand dat de nieuwe Porsche Cayman enkele stijlkenmerken overneemt van de nieuwe Boxster, vooral de snoet en de achterlichten zullen grote gelijkenissen vertonen. Bovendien wordt de Cayman net als de Boxster een stukje langer, terwijl hij eveneens dezelfde motoren meekrijgt. De Cayman krijgt dus een 2.7-liter zescilinder boxer met 265 pk, bij de Cayman S is de flat-six 3.4-liter groot en levert die 315 pk. Een start-stop systeem behoort ook tot de nieuwigheden.

Enige tijd later zal het pad natuurlijk geëffend worden voor een nieuwe Cayman R, maar dat is nog niet voor meteen. De onthulling van de nieuwe Cayman wordt immers pas verwacht in de tweede helft van 2012, nog niet in Genève aldus. Tot slot kunnen we jullie naast de renders en spyshots van vorig jaar ook een filmpje tonen van een prototype dat zeer onlangs gespot werd door een aandachtige bestuurder. Net als bij de 911 zal de sound er een stuk op vooruitgaan! (Via:Porscheboost)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...