Officieel: Vierdeurs Volkswagen Up!

Volkswagen Up! Vierdeurs Vijfdeurs
Volkswagen komt naar buiten met de officiële foto’s en specificaties van de vierdeurs Up!

Vorige week waren we nog aangewezen op afbeeldingen die voorbij het patentbureau gingen, vandaag komt Volkswagen naar buiten met de officiële details. In tegenstelling tot wat we eerder zeiden, spreekt Volkswagen niet van een vijfdeurs, maar over een vierdeurs. Naar de zomer 2012 toe wordt de wagen overal in Europa gelanceerd met een prijs die slechts 475 euro hoger ligt dan de tweedeurs. Meer dan de helft van alle Up!-kopers zouden deze versie prefereren.

De toevoeging van twee deuren zorgt natuurlijk voor een zekere visuele impact op het profiel van de wagen. Wij vinden de driedeurs iets beter ogend, deze versie is natuurlijk een stuk praktischer. De daklijn werd licht gewijzigd, leidend tot 947 mm hoofdruimte achterin. De beenruimte op de achterbank bedraagt 789 mm en bovendien kan je dankzij een lichte theateropstelling beter volgen wat er zich voor de wagen afspeelt. In de koffer is er net als bij de tweedeurs plaats voor 251 liter bagage, uit te breiden tot 951 liter bij het neerklappen van de achterbank.

De motoren in de vierdeurs zijn exact dezelfde als deze in de tweedeurs. Er is dus keuze uit een 1.0-liter driecilinder benzinemotor met ofwel 60 pk ofwel 75 pk. Ook de uitrustingen en mogelijke opties zijn exact dezelfde. Een daarvan is het City Emergency Braking, waarmee de Up! de eerste wagen in zijn klasse is die tot 30 km/u automatisch tot stilstand kan worden gedwongen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...