Spyshots: BMW 1-Reeks GT test voorwielaandrijving

BMW 1-Reeks GT 2013
De BMW 1-Reeks GT test zijn voorwielaandrijving in sneeuwrijke omstandigheden.

De geruchten rond een BMW 1-Reeks GT gaan al heel lang de ronde, reeds een jaar geleden kregen we een eerste impressie te zien. Nu werd een prototype gespot in winterse omstandigheden met een nieuwe MINI Cooper langszij. De BMW 1-Reeks GT gebruikt gaat bij MINI namelijk de voorwielaandrijving lenen. Geen traditionele achterwielaandrijving dus, ook geen xDrive. Na de 1-Reeks GT zullen meerdere voorwielaangedreven BMW’s volgen.

De 1-Reeks GT is een kruising tussen een hatchback en break. We krijgen dus net als bij de 5-Reeks Gran Turismo een hogere daklijn, met meer hoofdruimte achterin als gevolg. De wagen zou zo’n 5 cm langer worden dan de 1-Reeks hatchback en eveneens gekenmerkt worden door een hogere zitpositie. De neus zou een unieke styling meekrijgen. Onder de motorkap komt mogelijk een 1.5-liter driecilinder te liggen, al zullen ook krachtbronnen met iets meer pit beschikbaar zijn. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...