Ferrari FF op Bio-ethanol krijgt 215 pk extra!

Ferrari_FF_Bioethanol
Meer kracht en toch milieuvriendelijker? Tegen deze aanpassing aan de Ferrari FF kunnen we moeilijk bezwaren hebben.

Een Noors bedrijf is namelijk in staat voor de spotgoedkope prijs van €1.500 je Ferrari FF uit te rusten met een systeem dat de V12-motor ook op bio-ethanol (E85) doet rijden. Normaal gezien levert de V12 van Ferrari 660 pk en stoot hij 360 gram CO2 per km uit. Dankzij de nieuwe kit komt het vermogen neer op 887 pk en stoot hij 100 gram CO2 per km minder uit. De sprinttijd van nul naar honderd die eerst op 3,7 seconden neerkwam, bedraagt nu minder dan 3 seconden.

Voor details contacteren eigenaars van een Ferrari FF het Noorse bedrijf nog eens, want het verhaal klinkt natuurlijk uitzonderlijk rooskleurig. Al is het wel zo dat bio-ethanol zeer hoge vermogens kan opwekken. We kijken alleszins al uit naar de eerste filmpjes op Youtube over dit model! (via WCF)

Ferrari_FF_Bioethanol

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...