Volkswagen roept meer dan 8.000 wagens terug

Volkswagen Terugroepactie 2.0-liter TDI-motor
Volkswagen roept een groot aantal wagens terug wegens een injectieprobleem.

Volkswagen roept precies 8.603 wagens terug in België, wereldwijd gaat het zelfs om 300.000 exemplaren. Reden voor de terugroepactie is een probleem met de injectie, die mogelijk brandstof kan lekken. Het probleem teistert modellen met een 2.0-liter dieselmotor die tussen 2009 en 2012 werden geproduceerd. Deze motor wordt gebruikt in nagenoeg alle VW-modellen: de Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan en Transporter.

Reden tot paniek is er echter niet, het betreft enkel een voorzorgsmaatregel en tot nu toe zou geen enkel ongeval door het euvel zijn veroorzaakt. Volgens Jean-Marc Ponteville, PR manager bij Volkswagen, werden reeds 823 wagens hersteld. Het versterken van de brandstofleiding duurt amper een half uur. Ook zusters Audi en Skoda zouden tot slot wagens moeten terugroepen. Seat daarentegen maakt geen gebruik van de motoren. (Via:DS)

Volkswagen Passat 2.0 TDI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...