Peugeot stopt met Le Mans races

Peugeot Le Mans 2012
Als het op langeafstandsraces aankomt, gooit Peugeot de handdoek in de ring.

Een nogal onaangename verrassing in de mailbox gisteren, toen Peugeot besliste de financiering voor langeafstandsraces dit jaar stop te zetten. De Fransen spelen dus geen thuiswedstrijd in Le Mans, waardoor Audi haar belangrijkste concurrent verliest. Of het daardoor echt saai wordt dit jaar, zal afhangen van het weerwerk dat de nieuwe Toyota LMP1-hybride biedt.

Peugeot wijst de economische malaise aan als schuldige en wil haar middelen dit jaar focussen op de lancering van een groot aantal nieuwe modellen, waaronder de nieuwe 208, 3008 Hybrid4, 508 RXH, 508 Hybrid4 en 4008. Deze wagens moeten Peugeot toelaten iets hogere markten te betreden en haar globale aanwezigheid te versterken. Alle werknemers die betrokken waren bij het langeafstandsprogramma zouden naar verluidt een andere job aangeboden krijgen.

Toyota Le Mans 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...