Gespot: Mercedes A-Klasse + Video

Mercedes A-Klasse spyshots
De nieuwe Mercedes A-Klasse zit eraan te komen. De A-klasse zal in de toekomst een compacte wagen worden, geen kleine monovolume meer dus.

Daarmee richt Mercedes haar pijlen direct op de BMW 1-Reeks en de Audi A3. Geen slecht idee, want beide wagens doen het bijzonder goed in de markt van de compacte premiumwagens. Op het autosalon van Brussel konden we nog een conceptmodel bewonderen van wat de A-Klasse in de toekomst zal worden. Intussen zijn al enkele patenttekeningen gelekt, hoe het uiteindelijke model eruit zal gaan zien, is dus ongeveer al duidelijk.

De 4,2 meter lange wagen krijgt naar alle waarschijnlijkheid verschillende benzine- en dieselmotoren onder de motorkap die vermogens tussen 110 pk en 200 pk zullen leveren. Er komt ook een AMG-versie die over iets meer dan 300 pk zou beschikken. De kracht van de A25 AMG – want zo zou de wagen gaan heten – komt uit een 2.0 liter groot benzineblok dat door turbo’s wordt beademd. (via WCF & BI)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Gespot: Mercedes A-Klasse + Video"

 1. PJS 19-01-2012 om 13:21

  Het lijkt erop dat de patenttekeningen een erg getrouw beeld zullen geven van hoe de nieuwe A-klasse eruit zal zien.

  • TDB 19-01-2012 om 13:26

   Zoveel te beter als je het mij vraagt 😉

   • PJS 19-01-2012 om 13:39

    Mmmm.. De patenttekeningen vind ik wel nog een beetje braafjes, zeker als je met het conceptmodel vergelijkt. Maar ja, het blijft een Duitser 😉 

    • TDB 19-01-2012 om 14:04

     Wel ja, het originele concept vind ik nog veel beter… zolang ze maar niet verder en verder beginnen ervan afwijken tot er op bepaald moment niets meer van te herkennen is.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...