Audi neemt Q1 in overweging, schrapt A1 Cabrio

Audi Q1 Render
Audi hint naar de komst van een uiterst compacte SUV, maar benadrukt wel dat het nog enige tijd kan duren voor die er echt komt.

Audi en modelexpansie, het zijn twee handen op één buik. Het merk bracht laatst nog met de A1 Sportback een toevoeging aan haar A1-gamma, maar denkt ondertussen ook vooruit. Audi zou in de toekomst namelijk graag ook een SUV-versie van de A1 willen lanceren, al benadrukt het merk wel dat het nog enkele jaren kan duren alvorens de Q1 er effectief komt. De Q1 zou dan een premium concurrent moeten worden voor baby SUV’s als de Ford Ecosport en de Opel Mokka, modellen die nog maar net werden gelanceerd.

Naast de mogelijke komst van een compacte SUV, werd ook al vaak gespeculeerd over de komst van een A1 Cabrio. Maar dat verhaal wordt nu door Audi duidelijk ontkracht, de A1 Cabrio zou namelijk te dicht bij de A3 Cabrio in het modelgamma komen te liggen, iets wat het merk koste wat het kost wil vermijden. (Via: WhatCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...