53% BMW-rijders gebruikt claxon minstens 1 keer per trip

BMW Rijder
Over BMW-rijders hangt vaak het stigma dat ze ongeduldig zijn en agressief rijden, een nieuw onderzoek lijkt dat te bevestigen.

100% serieus moeten we dit onderzoek natuurlijk niet nemen, maar de resultaten zijn zeker het vermelden waard. In het Verenigd Koninkrijk werden namelijk 2.000 chauffeurs gepeild naar hun rijgewoonten, waarbij die tegelijk gelinkt werden aan het automerk waarmee de chauffeurs reden. Uit dat onderzoek bleek dat 53% van de BMW-rijders minstens één keer per trip zijn claxon gebruikt, drie keer meer dan het gemiddelde van 18%.

Kunnen we hieruit besluiten dat BMW-rijders uiterst ongeduldig zijn? Of zijn ze juist erg alert en willen ze andere chauffeurs waarschuwen voor naderende gevaren? Wat er ook van zij, het verschil met andere merken is behoorlijk groot. Jaguar-rijders volgen namelijk op 45%, gevolgd door Fiat-rijders met 43% en Audi’s met 39%. De meest rustige bestuurders, althans in het hanteren van hun claxon, blijken Nissan rijders te zijn, 95% van het geeft aan enkel de claxon te gebruiken wanneer het echt nodig is. (Via: BMWBlog)

Deel dit bericht:

2 reacties op "53% BMW-rijders gebruikt claxon minstens 1 keer per trip"

  1. TDB 19-01-2012 om 10:59

    Ik houd het bij alerter;) Al zitten er soms echt wel ‘helden’ bij…

  2. ML 19-01-2012 om 11:15

    Zoals Clarkson zei “There is always that ‘BMW-thing’, they’re for winners… they like to win !”
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...