Gerucht: Fiat 500 komt er als vijfdeurs

Fiat_500_Gucci
Fiat keerde onlangs na 30 jaar terug naar de Amerikaanse markt. De verkoopsvoorspellingen waren weliswaar iets te rooskleurig.

Van de doelstelling om 50.000 exemplaren van de Fiat 500 te verkopen in 2011 werden er uiteindelijk maar 26.000 verkocht. Blijkbaar zijn Amerikanen op zoek naar meer dan een zuinige en compacte wagen. In Amerika zou ruimte in een wagen nog steeds belangrijk zijn en dus zouden ze bij Fiat overwegen om een vijfdeursversie van de 500 te bouwen.

Als een dergelijk model voor Amerika gebouwd zou worden, zou het ook in Europa beschikbaar worden. Waarom niet natuurlijk, de vijfdeurs 500 zou namelijk gewoon in Europa gebouwd worden. Een toevoeging aan het 500-gamma lijkt volgens Mark Cannon, woordvoerder van Fiat in de VS, een gepaste strategie, voor MINI leverde het alleszins succes op. Als we nog andere roddels mogen geloven, zien we het vijfdeursmodel al op het autosalon van Genève, begin maart. (via CS)

Test Fiat 500 by Gucci 02

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Fiat 500 komt er als vijfdeurs"

  1. PJS 18-01-2012 om 13:23

    Minstens even belangrijk als reden lijkt mij dat het dealernetwerk nog maar half uitgerold is en dat de eerste verkoopdoelstelling vrij naïef was.. Daarnaast is de Fiat 500 vrij duur in Amerika, ondanks het feit dat de driedeurs voor de Amerikaanse markt in Mexico wordt gebouwd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...