Spyshots: BMW M6 Gran Coupe

BMW M6 Gran Coupe
De BMW M6 GranCoupe legt de Mercedes CLS 63 AMG het vuur aan de schenen.

Op het Autosalon van Brussel staat hij al, de nieuwe BMW 6-reeks Gran Coupé, maar de extra potente M-versie kwam nog nooit eerder te voorschijn. Tot nu, want fotografen van Autocar slaagden erin de sportieve vierdeurs te betrappen bij een testrit.

De M6 Gran Coupé wordt essentieel een lagere en zelfs meer dynamische versie van de M5, de daklijn ligt lager en de Gran Coupé heeft een gladder silhouette. Het lagere zwaartepunt moet namelijk zorgen voor een nog sportiever rijgedrag dan de M5 sedan. De wagen is nog vrij goed gecamoufleerd, maar het is duidelijk dat de 6-Reeks Gran Coupé de typische M-behandeling krijgt: agressievere bumpers, een diffuser, vier uitlaatpijpen en serieuze velgen met daarachter naar verluidt carbon-keramische remschijven.

Om weerwerk te bieden aan de Mercedes CLS63 AMG, krijgt de BMW de 4.4-liter V8 die we kennen uit de M5. Dat wil zeggen: 560 pk en een monsterlijk koppel van 680 Nm. De 5.5-liter V8 van AMG blijft weliswaar groter en krachtiger. Toch zou de krachtbron in de BMW goed zijn voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 4,5 seconden, de topsnelheid wordt elektronisch begrensd op 250 km/u. Hoogstwaarschijnlijk wordt de M6 Gran Coupé dit jaar nog voorgesteld, met een daarop volgende lancering in 2013. De M6 Coupé komt reeds dit jaar op de markt. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...