Meer details: Mazda MX-5 (2013)

Mazda MX-5 2013
De nieuwe Mazda MX-5 wordt opnieuw een lichtgewicht!

De nieuwe Mazda MX-5 keert terug naar het originele recept van de eerste generatie: een sterke gewichtsreductie en puur rijplezier. Volgens interne berichten legt de nieuwe roadster slechts 900 kg in de weegschaal, waarmee hij meer dan 150 kg verliest ten opzichte van de huidige generatie. Het koetswerk alleen zorgt voor een 10% gewichtsverlies, terwijl het eveneens 30% stijver is dankzij het gebruik van meer hoogwaardig staal. Het design is geïnspireerd door het Takeri Concept, met een grotere grille en meer karakterlijnen langszij de wagen.

Bij een lichtere wagen komen meestal ook lichtere en kleinere motoren. Momenteel wordt de MX-5 aangedreven door een atmosferische 1.8-liter of 2.0-liter benzinemotor, met een vermogen tot 170 pk. De nieuwe wagen daarentegen zou slechts een 1.3-liter SKYACTIV turbomotor herbergen, terwijl liefhebbers van atmosferische krachtbronnen zich tevreden moeten stellen met een 1.5-liter exemplaar. Verder zouden de ophanging en sturing van de wagen onder handen genomen worden, resulterend in een hoge wendbaarheid bij lage snelheden maar een zekerder gevoel bij hogere snelheden. (Via:AE)

Mazda MX-5 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...